čtvrtek 10. října 2013

Pro mlsné jazýčky... když nevím, co k obědu

Obrázek
S blížící se polednem, začíná člověk přemýšlet, co by si na rychlo uvařil. Asi to máte taky tak, že když máte práce nad hlavu, tak se snažíte vaření věnovat, co nejméně času. Ale rádi byste dosáhly, co nejlepších výsledků. Je pravdou, že když jsem mívala největší časový pres, tak jsem se většinou odbyla dětskou krupičkou, ale ta se nedá jíst moc často, a proto je dobré mít v záloze pár rychlovek. S touhle rychlovkou jsme teď věrné kamarádky. Dá se jíst jak za tepla, tak po studenu, a proto se u nás doma kapustové bochánky staly hitem.
 
Co si nachystat?
menší hlávka kapusty
1-2 namočené vymačkané rohlíky
2x Čerstvý sýr nebo vanička tvarohu
2-3 lžíce polohrubé mouky
3-4 vejce
sůl dle chuti
strouhanka

A mícháme:
Syrovou kapustu si nadrobno nakrájíme. Použijeme jen její měkké části, tvrdou část listů odkrojíme. Přidáme vymačkaný rohlík, čerstvé sýry, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře vymícháme. Z vytvořené hmoty tvarujeme bochánky, které obalujeme ve strouhance. Bochánky pečeme při 200°C cca 45 min. (Pokud chceme bochánky spíše "vlhčejší" můžeme péci kratší dobu.)
Dobrou chuť!

Jakou obědovou rychlovku máte vy?


6 komentářů:

  1. vyzerá to super ♥ určite skúsim:)

    http://lifewithstylebysaj.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ti také zachutnají :)

      Vymazat
  2. Tak to si děláš legraci, na to mám strašnou chuť! :P

    OdpovědětVymazat
  3. Tak alou ráno do obchodu pro kel :)

    OdpovědětVymazat
  4. oh wow this looks so delicious! (And it made me so hungry! c; ) I am definitely going to try it out!

    <(") Hoda
    www.joojoo-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks for praise, i love this food, it's one of the best way how to prepare savoy cabbage :-D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...